OM MIG


Föddes 1989 i Stockholm.
Har sedan barnsben alltid varit fysiskt aktiv och sysslat med fotboll, friidrott och kampsport tills jag för 10 år sedan började styrketräna på ett gym.  

Styrketräningen vart mer och mer seriös och redan 2011 gjorde jag min första tävling i Athletic Fitness på Decembercupen. En debut som jag nu i efterhand kan tyckas gjordes lite för tidigt, men en debut är en debut och man drar mycket nytta och lärdom av att ha gjort hela den resan. Jag satte genast upp målet att göra nytt försök på samma tävling i samma gren året efter. Så 2012 tävlande jag igen, på Decembercupen i Athletic Fitness. Denna gång gick det bättre och jag tog mig hela vägen till final och knep en stolt sjätteplats. Minns att jag var väldigt glad för det!

På vägen dit så hann jag med att göra en tävling i Fitnessfive som går ut på att göra så många reps som möjligt i bänkpress, knäböj, bicepscurl, chins och dips. Denna tävling var något som jag fastande för och ägnade mycket tid för under ett par år.
Det vart totalt 3 starter i Fitnessfive, 4 starter i Rep-Power och 3 starter i Dips-SM. 
En seger, två andra platser och diverse tredje och fjärdeplatser skrapade jag ihop där.

Under 2013 så fortsatte jag att tävla på scen, testade på Mens physique för första gången och åkte till Danmark och testade Athletic Fitness där på Loaded Cup. Många härliga minnen från dessa tävlingar. 

Under 2014 så vart det sen ännu mera Athletic Fitness och jag satsade för att göra mitt första och hitills ända stora SM. På vägen dit så hann jag med Body Classic i Solna Hallen där jag knep en fjärdeplats och slog till med hela 59 Dips godkännda av Arne Persson. 
SM gick också bra och jag var snudd på att knipa en pallplats för första gången men en delad fjärdeplats efter många väldigt duktiga atleter var jag ändå väldigt glad över. 

Efter många tävlingar men ingen seger så fick jag 2015 ta med mig mitt första GULD hem.
Tog hem segern i Mens Physique på Battle of Scandinavia i Alingsås.
Otrolig känsla att få stå där som segrare över flera andra hårt krigande atleter. 
Säsongen 2015 fortsatte sedan med en andra plats på Sweden Grand Pris i Athletic Fitness och utvecklingskurvan pekade rakt uppåt. 
Hösten 2015 gav dock ett bakslag då jag klev upp på Tyngre Classic och hamande utanför finalfältet med en form som faktiskt känndes lite sådär om man ser tillabaka på den i efterhand. 

Men jag har nog aldrig tagit en "förlust" särskilt hårt mer än att man blir lite förbannad just för stunden. Jag bestämde mig sen för att ta minst 1 år heltoff från att tävla för att sen komma tillbaka och vara bättre.

Det höll jag ända till nästa höst, då jag spontant klev på en tre veckors kort diet för att försöka få lite revanch på Tyngre Classic igen. Denna gång flöt dieten bättre än någonsin och formen var verkligen den bästa jag lyckats skrapa fram hitills. 
Med en grym lineup så slutade jag upp som femma, toknöjd och glad för det!

Under september 2017 så gjorde jag min CBB-debut på Tyngre Classic 6. Den gick bra och jag fick visa upp mitt jobb med min fysik som jag gjort senaste åren. Det slutade med en stark 5:e plats där. Direkt efter denna tävling så flög jag till Barcelona för att ställa upp i eruropas största tävling = Arnold Classic. Där körde jag återigen Mens Physique. Med en dålig placering och en erfarenhet rikare så åkte jag hem och bestämmde mig för att nästa år kliva upp på SM i Classic Bodybuilding (CBB).

I juni startade jag min diet mot SM. Jag gick upp mot Sveriges bästa bodybuilders i Classic Bodybuilding och slutade på en femteplats. Jag hade väldligt höga förväntingar på mig och var enormt besviken denna gång. Jag bestämde mig för en revanch och la 120% fokus på att bli bättre under 3 veckor och de slutade med en andra plats på Tyngre Classic vilket var en skön avslutning på denna tävlingssäsong.
SÅÅ noog om min tävlingshistorik nu!!

Under 2011 så utbildade jag mig till personlig tränare och i början av 2012 så startade jag upp min heltidtjänst på SATS.. 
Jag har alltid tyckt om att pusha mig själv hårt men att pusha andra och se deras utveckling av rätt verktyg med kost och träning vart en riktig sporre för mig. 
Intresset för kost och träning och vad det kan göra med kropp och knopp har växt och växt hela tiden. Just nu stormtrivs jag på gymmet och älskar att hjälpa andra till att må bättre och utveckla sina fysiker.
Jag tycker att jag är en social och glad person som ofta ser positivt på livet och saker runt omkring. Problem som dyker upp är till för att lösas. Har du ett mål, så blir det till mitt mål!

// Richard Susaeg


2012-01-20 - Utbildad personlig tränare genom Safe Education.

2012-02-01 -Heltid som personlig tränare på SATS.

3,5 års erfarenhet som personlig tränare på SATS.

2013-04-20 - Egen företagare Coach Susaeg.

2014- Startar att ta emot tävlingsklienter för fitness och bodybuilding.

2015-08-01 - Heltid som personlig tränare på Gym & Fitness Liljeholmen.

2015-12-20 - Startar företaget Svensk Sport Nutrition.

2016-01-01 Registrerar mitt
egna tävlingsteam hos skkf,
Team Svensk Sport Nutrition.

2016-05-20 - Svensk Sport Nutrition blir aktiebolag.

2017-08-01 2 års erfarenhet
som personlig tränare på
Gym & Fitness Liljeholmen.

2018-01-01 Registrerar mitt andra tävlingsteam hos skkf,
Team Elite SSN.

2018-05-27 Öpnnar upp en fysisk kosttillskottsbutik "SSN STORE" som ligger i Högdalen Centrum.
Stenkvistavägen 11
12454 Bandhagen

2018-06-01 4,5 års erfarenhet som tävlingscoach inom fitness/bodybuilding.

2018-08-01 3 års erfarenhet som personlig tränare på Gym & Fitness Liljeholmen.